Evropa

Dve divizije ruskih S-400 stigle u Belorusiju na vojnu vežbu

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2022

-

09:47

Dve divizije ruskih S-400 stigle u Belorusiju na vojnu vežbu
Dve divizije ruskih S-400 stigle u Belorusiju na vojnu vežbu - Copyright Tanjug AP/Vadim Savitskiy/Russian Defense Ministry Press Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Dve divizije ruskih raketnih kompleksa S-400 stigle su u Belorusiju, gde će učestvovati u vojnim odbrambenim vežbama "Saveznička odlučnost 2022".

Prve jedinice Oružanih snaga Rusije koje će učestvovati u zajedničkim vojnim vežbama "Saveznička odlučnost 2022“ stigle su nešto ranije u Belorusiju sa tehnikom i naoružanjem, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, jedinice Istočnog vojnog okruga sa standardnom tehnikom i naoružanjem izvele su kombinovani marš do poligona gde će se izvršavati zadaci borbene obuke na teritoriji Belorusije, preneo je Sputnjik.

"Tokom vežbi realizovaće se zadaci jačanja zaštite državne granice sprečavanjem prodora naoružanih militanata, blokiranjem kanala za isporuku oružje i municije, kao i potragom, blokiranjem, uništavanjem ilegalnih oružanih formacija i diverzantsko-izviđačkih protivničkih grupa“, navodi se u saopštenju.

Praktična dejstva trupa održaće se na pet poligona i četiri aerodroma, a provera će se odvijati u dve faze.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, planirane velike zajedničke vojne vežbe sa Belorusijom ne protivreče Bečkom dokumentu iz 2011. godine o merama jačanja poverenja i bezbednosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa