Fokus

SAD zatražile zatvorenu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog raketa Severne Koreje

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2022

-

23:44

SAD zatražile zatvorenu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog raketa Severne Koreje
SAD zatražile zatvorenu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog raketa Severne Koreje - Copyright Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon

veličina teksta

Aa Aa

SAD su, uz podršku Velike Britanije i Francuske, zatražile od Saveta bezbednosti UN da se sastane iza zatvorenih vrata u četvrtak zbog lansiranja balističke rakete srednjeg dometa Severne Koreje, saopštile su danas diplomate.


Severna Koreja je potvrdila u ponedeljak da je testirala balističku raketu srednjeg dometa Hvasong-12, a to je prvi put od 2017. godine da je testirana raketa koja ima kapacitet da nosi nuklearnu glavu, preneo je Rojters.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš osudio je najnovije lansiranje severenokorejske balističke rakete srednjeg dometa i pozvao Pjongjang da "odustane od preduzimanja bilo kakvih daljih kontraproduktivnih akcija", izjavio je portparol UN.

Kina i Rusija su na sednici Saveta bezbednosti sprečile prošlog meseca pokušaj SAD da se uvedu sankcije UN petorici državljana Severne Koreje, saopštile su diplomate Pekinga uz obrazloženje da je Kini je potrebno više vremena da prouči predlog sankcija SAD, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet