Fokus

Gutereš branio podršku UN Olimpijskim igrama: Više nego ikada potrebna poruka jedinstva

Komentari

Autor: Tanjug

05/02/2022

-

15:17

Gutereš branio podršku UN Olimpijskim igrama: Više nego ikada potrebna poruka jedinstva
Antonio Gutereš - Copyright Tanjug/AP/Hassan Ammar

veličina teksta

Aa Aa

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš branio je danas podršku koju su Ujedinjene nacije dale Igrama u Pekingu, ističući da je u ovom trenutku više nego ikada potrebna poruka jedinstva i solidarnosti koja je i poruka Olimpijskih igara.

Posle sastanka sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom, dan nakon zvaničnog otvaranja Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Pekingu, Gutereš je rekao da je poruka Igara o solidarnosti važna, preneo je Rojters.

"Kada imamo toliko sukoba širom sveta, vidimo apsolutnu važnost održavanja Olimpijskih igara na kojima su zastupljene sve zemlje čak i nažalost, neke u kojima se vodi rat", kazao je on.

"To što su svi ovde i što pokazuju da je mir moguć, da je jedinstvo moguće i da je solidarnost moguća, ovo u potpunosti opravdava snažnu posvećenost Ujedinjenih nacija da podrže Međunarodni olimpijski komitet", istakao je Gutereš.

On je naveo da je u ovom trenutku više nego ikada potrebna poruka jedinstva i solidarnosti koja je i poruka Olimpijskih igara.

"U trenutku kada vidimo toliko izraza populizma, toliko izraza rasizma, toliko izraza ksenofobije, antisemitizma, antimuslimanske mržnje, biti ovde i biti sa sportistima koji dolaze iz svih kultura, iz svih zemalja, iz svih etničkih grupa, iz svih religija, to je fantastična poruka", naglasio je Gutereš.

Zimske olimpijske igre u Pekingu počele su juče i održavaju se do 20. februara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet