Fokus

Tramp tražio od republikanaca da za Kongres podrže kandidate lojalne njemu

Komentari

Autor: Euronews

06/06/2021

-

22:30

Tramp tražio od republikanaca da za Kongres podrže kandidate lojalne njemu
Tramp tražio od republikanaca da za Kongres podrže kandidate lojalne njemu - Copyright Tanjug/AP/Chris Seward

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp pozvao je članove Republikanske stranke da na narednim izborima za Kongres SAD podrže kandidate lojalne njemu. 

On je održao konvenciju u Severnoj Karolini na kojoj je nagovestio da ulazi u aktiviniju fazu u periodu posle predsedničkog mandata.

Kako pišu američki mediji, Trampov govor je trajao 90 minuta, te je uoči izbora za Kongres u novembru 2022. najavio da će aktivno da bude uključen u kampanju kandidata "koji dele njegove vrednosti".

"Opstanak Amerike zavisi od naše sposobnosti da izaberemo republikance na svakom nivou, počev od novembarskih izbora naredne godine", kazao je Tramp.

Tramp je i dalje dominantna snaga unutar stranke, ali je izrazito nepopularan među određenim kategorijama birača.

Osim što je govorio o narednim izborima za Kongres, Tramp je u govoru i bio oštar u optužbama prema zdravstvenom zvaničniku Entoniju Faučiju zbog njegovog rukovanja pandemijom koronavirusa, prenosi Rojters.

Tramp je Faučija nazvao "ne baš sjajnim doktorom, ali odličnim promoterom", zbog njegovog čestog pojavljivanja na televiziji.

"Ali nije bio u pravu gotovo ni za jednu stvar, a nije bio u pravu ni kada je reč o Vuhanu i laboratoriji takođe", rekao je Tramp.

Da podsetimo, poreklo koronavirusa, sa kojim se svet i dalje suočava, još je misterija i sada je pod istragom američkih obaveštajaca.

Tramp je takođe pozvao Kinu da isplati 10 biliona dolara odštete Sjedinjenim Državama, ali i ostatku sveta, zbog načina na koji se sama odnosila prema virusu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet