Fokus

Benet odgovorio Netanjahuu: Ne ostavljajte spaljenu zemlju za sobom

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2021

-

23:49

Benet odgovorio Netanjahuu: Ne ostavljajte spaljenu zemlju za sobom
Benet odgovorio Netanjahuu: Ne ostavljajte spaljenu zemlju za sobom - Copyright Tanjug/Menahem Kahana/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Naftali Benet, kandidat za premijera Izraela nove političke koalicije, pozvao je premijera Benjamina Netanjahua da dopusti da Izrael nastavi dalje i da ne ostavlja "spaljenu zemlju" za sobom.


Benet je na konferenciji za novinare pozvao predsedavajućeg izraleskog parlamenta da za sredu zakaže sednicu na kojoj će se poslanici izjašnjavati o novoj vladi, prenosi "Tajms of Izrael".

Nacionalista Naftali Benet je uzavreloj političkoj javnosti u Izraelu poručio da formiranje nove vlade neće biti katastrofa već normalan i redovan događaj za jednu demokratsku zemlju.

Ova izjava je usledila nakon prvog sastanka u Tel Avivu lidera svih osam stranaka koalicije, koja bi trebalo da formira novu vladu.

Da podsetimo, premijer Izraela Benjamin Netanjahu osudio je danas koaliciju predvođenu desničarem Naftalijem Benetom. On je vladu koja bi tek trebalo da bude formirana nazvao "najvećom izbornom prevarom u istoriji države i možda istoriji demokratije".

Govoreći na sastanku stranke Likud u Knesetu, izraelskom parlamentu, Netanjahu je oštro kritikovao političare zbog njihovog saučesništva u "propagandi" levice protiv njega.

Premijer Netanjahu je svojim navodima aludirao na koaliciju koja će, kako se očekuje, za nedelju dana položiti zakletvu. Nova vlada oslanjaće se na tanku većinu pripadnika desnih, centrističkih, levičarskih i arapskih partija, a Netanjahu je obećao da će se Likud, njegova stranka, "suprotstaviti ovoj opasnoj vladi prevare i predaje".

"Ukoliko bude formirana, srušićemo je veoma brzo", naglasio je on, prenosi britanski "Tajms".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet