Fokus

Netanjahu protiv novoformirane opozicione koalicije, naziva ih "prevarom veka"

Komentari

Autor: J.S/BBC

03/06/2021

-

19:22

Netanjahu protiv novoformirane opozicione koalicije, naziva ih "prevarom veka"
Netanjahu protiv novoformirane opozicione koalicije, naziva ih "prevarom veka" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pozvao je desničarske članove parlamenta da blokiraju preuzimanje koalicije. Za novoformiranu koalciju koja želi da ga skine sa vlasti nakon 12 godina kaže da su "opasni" i nazva ih "prevarom veka", piše BBC.

Osam opozicionih partija postiglo je dogovor da zajedno rade na formiranju nove vlade, ali je grupi iz raznolikog politčkog spektra i dalje potrebna podrška parlamenta da bi uspeli u svojoj nameri.

Jedina zajednička ideologija je da skinu Netanjahua sa vlasti

Iako te političke organizacije nemaju mnogo dodirnih programskih tačaka, ujedinjene su u borbi da Netanjahua skinu sa vlasti, prenose svetski mediji.

Do sada nije određen datum za glasanje u parlamentu. Očekuje se da će se to desiti najkasnije sledeće nedelje.

U svojim prvim komentarima otkako je najavljena koalcija, Netanjahu je pozvao članove desnice da se usprotive suprotnoj koaliciji. 

 

 

U objavi na Tviteru kritikovao ih je kao "levičarske" i "opasne". Prethodno je naloženu novu vladu nazvao "prevarom veka", rekavši da bi to ugorizilo državu i narod Izraela.

Netanjahu tvrdi i da će koalicija levice, dela desnice i centra, koji su se protiv njega ujedinili predstavljati "opasnost po bezbednost Izraela".

BBC dalje piše da Netanjahu, koji nije uspeo da formira sopstvenu koaliciju, uprkos tome što je njegova starnka Likud osvojila najviše glasova na izborima u martu, verovatno pokušati da spreči grupu da dobije potrebnu podršku. 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet