Fokus

Severna Koreja izvršila raketnu probu u okviru "razvoja izviđačkog satelitskog sistema"

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2022

-

23:11

Severna Koreja izvršila raketnu probu u okviru "razvoja izviđačkog satelitskog sistema"
Severna Koreja izvršila raketnu probu u okviru "razvoja izviđačkog satelitskog sistema" - Copyright Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon

veličina teksta

Aa Aa

Severna Koreja saopštila je da je izvršila "raketno testiranje u okviru razvoja izviđačkog satelitskog sistema", prenela je danas južnokorejska državna novinska agencija KCNA, dan nakon što je detektovano novo raketno lansiranje u Severnoj Koreji.

Jučerašnje lansiranje je usledilo mesec dana nakon što je Severna Koreja ispalila balističku raketu srednjeg dometa Hvasong-12, preneo je Rojters.

Pjongjang je potvrdio da je jučerašnje lansiranje bilo osmi test ove godine i prvi od januara kada je Severna Koreja ispalila rekordan broj projektila.

Japanska vlada, koja nema diplomatske odnose sa Severnom Korejom, poslala je protestnu notu Pjongjangu preko japanske ambasade u Pekingu, izjavio je ministar odbrane Japana Nobio Kiši.

Sjedinjene Američke Države osudile su severnokorejsko lansiranje balističke rakete i pozvale Pjongjang da se suzdrži od daljih destabilizujućih akcija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet