Fokus

Severna Koreja ponovo lansirala projektil, stižu osude SAD, Japana i Južne Koreje

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2022

-

08:28

Severna Koreja ponovo lansirala projektil, stižu osude SAD, Japana i Južne Koreje
Severna Koreja ponovo lansirala projektil, stižu osude SAD, Japana i Južne Koreje - Copyright Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon

veličina teksta

Aa Aa

Severna Koreja lansirala je noćas neidentifikovani projektil u pravcu istoka, saopštila je komanda južnokorejske vojske. U saopštenju nisu navedeni drugi detalji, prenosi Rojters.

Najnovije lansiranje usledilo je mesec dana nakon što je Severna Koreja ispalila balističku raketu srednjeg dometa Hvasong-12.

Sjedinjene Američke Države osudile su lansiranje balističke rakete i pozvale Pjongjang da se suzdrži od daljih destabilišućih akcija, saopštila je komanda američke vojske Info-Pacifik.

Japanska vlada poslala je protestnu notu Severnoj Koreji preko japanske ambasade u Pekingu, izjavio je ministar odbrane Japana Nobio Kiši, pošto Tokio i Pjongjang nemaju diplomatske odnose.

"Nikada nećemo prihvatiti da Severna Koreja koristi priliku za ovako nešto, dok međunarodna zajednica odgovara na rusku agresiju na Ukrajinu", izjavio je Kiši, a preneo Kjodo.

Nacionalno bezbednosno veće Južne Koreje danas je izrazilo duboko žaljenje zbog lansiranja balističke rakete, pozivajući Pjongjang da odmah prekine sa ponašanjem koji preti miru na Korejskom poluostrvu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet