Fokus

U Kini za dva meseca više kovid pozitivnih nego u celoj 2021. godini

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2022

-

09:03

U Kini za dva meseca više kovid pozitivnih nego u celoj 2021. godini
Tanjug/AP/Tao Ming/Xinhua - Copyright Tanjug/AP/Tao Ming/Xinhua

veličina teksta

Aa Aa

Kina je od početka 2022. godine prijavila više lokalnih simptomatskih slučajeva kovida 19 nego što  ih je zabeležila tokom čitave prošle godine, pošto visoko prenosivi omikron soj izaziva širenje epidemije od Šangaja do Šenžena.

Kontinentalna Kina je 13. marta prijavila 1.337 novih lokalno prenetih slučajeva zaraze kovidom sa potvrđenim simptomima, saopštila je danas kineska Nacionalna zdravstvena komisija (NHC), a prenosi Rojters.

Time je ukupan broj kovid slučajeva u ovoj godini porastao na više od 9.000 u poređenju sa 8.378 slučajeva koliko je zabeleženo u celokupnoj 2021. godini, prema računici Rojtersa.

Zvaničnici u Šenženu su trenutno privremeno obustavili javni prevoz i pozvali građane da rade od kuće jer se ove nedelje sprovodi testiranje širom grada nakon porasta novih slučajeva.

Kompanije Fokskon i Unimkron tehnolodži, dobavljači "Epla", obustavile su danas svoje poslovne aktivnosti u Šenženu.

U severoistočnom gradu Čangčunu, koji je trenutno pod blokadom, kompanija “Tojota” je obustavila proizvodnju u svom zajedničkom preduzeću sa kineskom FAW Grupom.

Kada je reč o "uvezenim" slučajevima, Kina je 13. marta prijavila 1.437 novih potvrđenih slučajeva kovida, u poređenju sa 1.938 dan ranije.

Zaključno sa jučerašnjim danom, Kina je od početka pandemije prijavila ukupno 116.902 slučaja kovida sa potvrđenim simptomima, kako lokalnih tako i "uvezenih".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet