Fokus

Niko od 132 putnika nije preživeo pad aviona u Kini, uzrok pada i dalje nepoznat, traga se za crnom kutijom

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2022

-

07:22

Associated Press

veličina teksta

Aa Aa

Nakon pada aviona kineske avio-kompanije China Eastern Airlines u kojem su bile 132 osobe nisu pronađeni preživeli, a potraga je nastavljena i danas, javila je kineska državna televizija CCTV.

U izveštaju se navodi da među ostacima aviona koji su pronađeni na mestu pada do sada nije pronađena nijedna osoba koja se nalazila u njemu, prenosi AP.

Agencija Sinhua je javila da je avion stvorio veliku rupu u planinskom predelu gde se srušio i dodaje da će se za crnom kutijom tragati i dronovima.

profimedia

 

Avion u kojem su bile 132 osobe koji je leteo iz grada Kunming u zapadnoj provinciji Junana za industrijski centar Guangdžou na istočnoj obali zemlje, srušio se juče u blizini grada Vudžou.

Uzrok pada aviona starog šest godina nije poznat.

profimedia

 

Stanovnik mesta blizu kog se nesreća dogodila ispričao je kako su se stvari odvijale.

"Moj kolega je pozvao policiju, prvi je došao na lice mesta. U blizini su radila još dvojica naših kolega pa su i oni hitno poslati  ovde da bi pomogli. Onda je stigla oprema, bilo je oko 20 časova u trenutku kada smo došli", rekao je on.


"Naš kolega je bio u selu Molang zbog jednog projekta, i tada je čuo huk aviona, a zatim i zvuk eksplozije. Kada je čuo eksploziju, odmah je otišao da vidi šta se desilo. Video je požar i odmah pozvao 110 (policiju). Zatim je otišao sa nekoliko meštana da proveri šta se desilo", dodao je ovaj očevidac, preneo je AP.

Poslednja avionska nesreća sa smrtnim ishodom u Kini zabeležena 2010. godine kada su u padu aviona na prilikom sletanja na aerodrom u Jičunu zbog loše vidljivosti poginule 44 osobe od 96 koji su bili u letelici.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet