Fokus

Pjongjang ispalio neidentifikovani projektil, Japan uložio protest

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2022

-

09:29

Pjongjang ispalio neidentifikovani projektil, Japan uložio protest
Severna Koreja ispalila dve balističke rakete - Copyright Tanjug AP/Lee Jin-man

veličina teksta

Aa Aa

Severna Koreja ispalila je ka istoku projektil za koji se veruje da je interkontinentalna balistička raketa, saopštile danas su vojske Japana i Južne Koreje.

"Lider Severne Koreje Kim DŽong un prekršio je moratorijum na lansiranje interkontinentalnih balističkih raketa", rekao je predsednik Južne Koreje Mun DŽae-in, dodavši da on snažno osuđuje ovaj test, preneo je Rojters.

Reakcije stižu iz Japana, koji kaže da je balistička raketa bila u vazduhu 71 minut i prešla razdaljinu od 1.100 kilometara.

"Dostigla je visinu od 6.000 kilometara, što sugeriše da je u pitanju novi tip interkontinentalne balističke rakete", rekao je zamenik ministra odbrane Japana Makoto Oniki, prenela je agencija RIA Novosti.

On je dodao i da je raketa lansirana u 14.33 sati po japanskom vremenu, a da je u 15.44 časova pala u ekskluzivnu ekonomsku zonu Japana, u vodama u blizini prefekture Aomori.

"Snažno osuđujemo lansiranje raketa Severne Koreje, zbog čega smo uputili protest diplomatskim kanalima", istakao je zamenik ministra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet