Fokus

Opet strože mere u Šangaju zbog tri nova kovid sluačaja

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2022

-

11:12

Opet strože mere u Šangaju zbog tri nova kovid sluačaja
Tanjug/AP/Jin Liwang/Xinhua - Copyright Tanjug/AP/Jin Liwang/Xinhua

veličina teksta

Aa Aa

Šangaj je prvi put prijavio nove slučajeve kovida 19 van karantinskih područja nakon pet dana bez infekcija, što je dovelo do strožih ograničenja.

"Naš okrug će obaviti dobar posao u prevenciji i kontroli epidemije i postići dinamičko čišćenje što je pre moguće", izjavio je gradski zvaničnik Džang Jan na onlajn konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Komercijalni centar Kine u kom živi 25 miliona stanovnika registrovao je juče tri nova slučaja u jednom okrugu van karantinskih područja.

Šangaj je poslednjih dana dozvoljavao većem broju ljudi da napuste svoje domove, a mnoga stambena naselja izdaju ograničen broj propusnica svojim stanovnicima za kratke šetnje ili odlaske u lokalni supermarket, ali većina stanovnika boravi u zatvorenom prostoru, nabavljajući potrepštine pomoću aplikacija za dostavu i oslanjajući se na vladine obroke, navodi Rojters.

Gotovo potpuno zatvaranje Šangaja i stroge mere u drugim gradovima rezultat su kineske nacionalne politike "nulte rolerancije na kovid 19", koja podrazumeva sprečavanje epidemije čim se otkriju prvi zaraženi.

Peking, dom 22 miliona ljudi, juče je prijavio 62 nove infekcije kovidom 19, a dan ranije bilo ih je 55, navodi britanska agencija.

Komentari (0)

Svet