Fokus

Palestinsko Ministarstvo zdravlja: Izraelske snage ubile tinejdžera (15) na Zapadnoj Obali

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2022

-

23:07

Palestinsko Ministarstvo zdravlja: Izraelske snage ubile tinejdžera (15) na Zapadnoj Obali
Palestinsko Ministarstvo zdravlja: Izraelske snage ubile tinejdžera (15) na Zapadnoj Obali - Copyright Tanjug/AP/Mahmoud Illean

veličina teksta

Aa Aa

Izraelske snage ubile su danas palestinskog tinejdžera na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Petnaestogodišnji Palestinac upucan je u vrat i leđa u gradu Al-Kaderu u blizini Vitlejema, navedeno je u saopštenju, koje je preneo Rojters. On je drugi palestinski tinejdžer ubijen ove nedelje.

Izraelska vojska je saopštila da je odgovorila vatrom kada je više osumnjičenih bacalo kamenje i molotovljeve koktele na vojnike koji su sprovodili rutinske bezbednosne aktivnosti u toj oblasti, dodajući da se incident istražuje.

Nije jasno da li je upucani tinejdžer učestvovao u sukobima. Ubistvo je deo serije zločina i pogubljenja na terenu koje su izvršile okupacione snage, navodi se u saopštenju palestinskog Ministarstva zdravlja.

Palestinski crveni polumesec saopštio je da su izraelske snage danas na protestima u blizini grada Nablusa na Zapadnoj obali povredile više od 200 ljudi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet