Fokus

Bajden pokušava da snizi cene benzina u SAD, uskoro putuje u Saudijsku Arabiju

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2022

-

18:49

Bajden pokušava da snizi cene benzina u SAD, uskoro putuje u Saudijsku Arabiju
Bajden pokušava da snizi cene benzina u SAD, uskoro putuje u Saudijsku Arabiju - Copyright Tanjug AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SAD DŽozef Bajden nije danas isključio mogućnost da uskoro otputuje u Saudijsku Arabiju, gde bi, kako više neimenovanih izvora kažu, mogao da razgovara i sa saudijskim prestolonaslednikom princom Mohamedom bin Salmanom.

Bajden je kazao novinarima da još nema konkretne planove za putovanje u Saudijsku Arabiju, ali da, ako to uradi, biće to u nastojanju da pokuša da unapredi izglede za mir na Bliskom istoku, preneo je Rojters.

Izvori koji su upoznati sa planovima navode da Bajden planira put u Saudijsku Arabiju zajedno sa putovanjem u Evropu i Izrael krajem juna.

Poseta bi imala za cilj jačanje odnosa sa Saudijskom Arabijom u vreme kada Bajden pokušava da pronađe načine da snizi cene benzina u SAD, navela je agencija.

Bajden će učestvovati u Rijadu i na samitu Saveta za saradnju u Persijskom zalivu, regionalne unije čiji su članovi Bahrein, Kuvajt, Oman, Katar, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati, naveli su izvori.

Američke obaveštajne agencije smatraju Bin Salmana odgovornim za ubistvo političkog protivnika, novinara Vašington posta Džamal Kašogija, u saudijskom konzulatu u Turskoj 2018. godine. Saudijska vlada je te optužbe odbacila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet