Fokus

Nigerija: Rulja zapalila neistomišljenika zbog svađe sa muslimanskim sveštenikom

Komentari

Autor: Tanjug

04/06/2022

-

21:50

Nigerija: Rulja zapalila neistomišljenika zbog svađe sa muslimanskim sveštenikom
Nigerijska policija - Copyright AP/Sunday Alamba

veličina teksta

Aa Aa

Zbog svađe sa muslimanskim sveštenikom rulja u glavnom gradu Nigerije Abudži zapalila je jednog čoveka, saopštila je lokalna policija.

Džozefina Adeh, portparolka policije Abudže, saopštila je da se Ahmad Usman posvađao sa jednim neidentifikovanim sveštenikom i da je svađa prerasla u nasilje.

"Žučna svađa prerasla je u nasilje koje je dovelo do ubistva i paljenja Ahmada Usmana od strane razjarene rulje koju je mobilisalo oko dve stotine sveštenika", rekla je portparolka policije u Abudži.

U izveštaju Rojtersa se navodi da je policija prevezla čoveka sa opekotinama u bolnicu, ali je odmah po dolasku konstatovana njegova smrt.

Prošlog meseca, jednu studentkinju su na smrt pretukle i zapalile njene kolege studenti, tvrdeći da je objavljivala "bogohulne" izjave na studentskoj Vocap grupi, a dva studenta su izvedena pred sud povodom tog slučaja.

Nigerija je sekularna država, ali neke provincije na pretežno muslimanskom severu te zemlje poštuju islamski šerijat i imaju sudove koji kažnjavaju za nepoštovanje šerijatskih zakona, dodaje britanska agencija. 

Komentari (0)

Svet