Fokus

Tramp: Ivanka nije učestvovala u proveri izbornih rezultata, ona se odavno isključila

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2022

-

11:26

Tramp: Ivanka nije učestvovala u proveri izbornih rezultata, ona se odavno isključila
AP/Evan Vucci - Copyright AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Ivanka Tramp nije učestvovala u proveri izbornih rezultata, već se "odavno isključila", rekao je bivši američki predsednik Donald Tramp komentarišući to što se njegova kćerka distancirala od njegovih tvrdnji o masovnoj izbornoj prevari.

Prethodno je Komisija američkog Predstavničkog doma, koja istražuje upad u Kapitol u januaru 2021. godine, objavila do sada neviđen snimak na kojem se vidi kako Ivanka Tramp, inače i nekadašnja visoka savetnica Trampa, svedočila je da prihvata mišljenje tadašnjeg državnog tužioca Vilijama Bara da nije bilo izborne krađe.

"Ivanka Tramp nije učestvovala u gledanju ili razmatranju izbornih rezultata. Ona se odavno od tada odjavila i, po mom mišljenju, samo je pokušavala da poštuje Bila Bara i njegov stav kao državnog tužioca", naveo je Tramp na svojoj društvenoj platformi Truth Social, a prenosi CNN.

Tanjug/AP/Charlie Neibergall

 

On je Bara nazvao kukavicom, a nastavio je da tvrdi da su izbori bili namešteni, dodaje BBC. Prethodno je komisija Predstavničkog doma američkog Kongresa koja istražuje pobunu i upad na Kapitol 6. januara 2021, krivicu za te događaje je pripisala Donaldu Trampu, navodeći da nije reč o spontanim neredima već "pokušaju puča" i direktnom rezultatu pokušaja poraženog predsednika da poništi rezultat izbora 2020.

Uz emitovanje dvanaestominutnog video-snimka smrtonosnog nasilja, koji do sada nije javno prikazan, i iznenađujuća svedočenja najbližih Trampovih saradnika, komisija je uz brojne detalje iznela argument da su Trampove ponavljane laži o izbornoj prevari i javni pokušaj da zaustavi proglašenje pobede Džozefa Bajdena doveli do napada i ugrozili američku demokratiju.

Komisija je emitovala video snimak, koji ranije nije javno prikazan, u kojem bivši sekretar za pravosuđe Bil Bar izjavljuje da je rekao Trampu da su tvrdnje o nameštenim izborima obična glupost. Na drugom snimku, ćerka bivšeg predsednika Ivanka Tramp svedočila je da poštuje Barovo mišljenje da nije bilo izborne krađe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet