Fokus

Zbog napada ajkule zabranjeno plivanje i ronjenje u delu Hurgade

Komentari

Autor: Ria novosti, RT Arabic

02/07/2022

-

16:34

Zbog napada ajkule zabranjeno plivanje i ronjenje u delu Hurgade
Ilustracija - Copyright AP Photo/Phil Marcelo

veličina teksta

Aa Aa

Stranu državljanku napala je ajkula nedaleko od egipatskog letovališta Hurgada, nanevši joj povrede zbog kojih je hitno prebačena u bolnicu, gde je preminula.

Prema pisanju RIA Novosti, ruski konzulat u Hurgadi je potvrdio da je "turistikinju napala ajkula u oblasti Sal Hašiš, ujevši je za ruku i nogu". U konzulatu je takođe potvrđeno da žena nije državljanka Rusije.

Agencija je citirala dobro obavešteni izvor koji navodi da je nesrećna žena bila austrijska državljanka, koja je navodno bila udata za Egipćanina i živela u Hurgadi.

Zbog ove nesreće, plivanje, ronjenje i pecanje zabranjeni su u ovom području u naredna tri dana, počev od petka. Inače, u pitanju je deo koji obluje popularnim rizortovima, a i sam napad dogodio se nedaleko od njega.

Inače, u Crvenom moru živi preko 40 različitih vrsta ajkula među kojima su najčešće grebenske, ali i crna i ajkula Longmanus.

U Crvenom moru žive i velike bele ajkule, bik i tigraste ajkule. Napadi ajkula se povremeno dešavaju u Crvenom moru u Egiptu, uglavnom kao posledica ljudske greške.

Komentari (0)

Svet