Fokus

Policija: Napadač iz Čikaga planirao još jedan napad istog dana

Komentari

Autor: BBC

06/07/2022

-

22:29

Policija: Napadač iz Čikaga planirao još jedan napad istog dana
Policija: Napadač iz Čikaga planirao još jedan napad istog dana - Copyright AP Photo/Nam Y. Huh

veličina teksta

Aa Aa

Napadač koji je pucao na paradi za Dan nezavisnosti u Čikagu, Robert Krimo III, planirao je još jedan napad istog dana, saopštili su polcijski zvaničnici.

Prema navodima policije, osumnjičeni se odvezao se u Viskonsin nakon pucnjave u kojoj je bilo sedmoro ranjenih i nekoliko desetina povređenih.

U tom mestu se održavala još jedna parada, i on je razmišljao o tome da i tamo krene u napad. Tokom sudskog saslušanja, kako su tužioci rekli, priznao je krivicu.

Na pojavljivanju pred sudom u sredu, sudija je doneo odluku da će osumnjičeni biti zadržan bez kaucije.

Na konferenciji za novinare nakon saslušanja, policija je saopštila da su istražitelji utvrdili da je Krimo pokušao da baci svoj telefon u Medisonu nakon masovne pucnjave u ponedeljak ujutru u Hajlend parku, predgrađu Čikaga.

Veruje se da se osumnjičeni maskirao tako što se obukao u žensku odeću kako bi pobegao sa mesta događaja zajedno sa gomilom koja se uspaničila, dodali su zvaničnici. 

Posle napada, Krimo je pobegao sa krova, bacio pušku i utopio se u masu okupljenu na paradi, a zatim je otišao u dom svoje majke koja živi u blizini i uzeo njeno vozilo, preneo je američki CNN navode tamošnje policije.

Govoreći na konferenciji za novinare, portparol Operativne grupe za teške zločine okruga Lejk, Kris Koveli, rekao je juče da je pronađeno više komada vatrenog oružja koje je pripadalo Krimu, kao i da je sve kupljeno u oblasti u kojoj se i desio zločin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet