Fokus

Tramp u Vašingtonu prvi put od izlaska iz Bele kuće

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2022

-

23:48

Tramp u Vašingtonu prvi put od izlaska iz Bele kuće
Donald Tramp - Copyright Tanjug/AP/Mike Sorensen/Quincy Herald-Whig

veličina teksta

Aa Aa

Prvi put od kada je napustio položaj, bivši predsednik SAD Donald Tramp došao je u Vašington gde će održati govor nekoliko sati posle govora Majka Pensa, njegovog bivšeg potpredsednika i potencijalnog budućeg rivala za republikansku nominaciju na izborima 2024. godine.

Tamp je došao u američku prestonicu u trenutku kada pojedini republikanci razmišljaju o kandidaturi za Belu kuću i pokazuju sve veću spremnost da mu se direktno suprotstave.

Među njima je i Majk Pens, koji je tokom svog današnjeg govora, održanog nedaleko od lokacije gde bi i Tramp trebalo da govori, predstavio svoju "agendu slobode", prenosi Glas Amerike.

Dok se Tramp često žali na prethodne predsedničke izbore za koje i dalje neosnovano tvrdi da su "pokradeni", Pens je tokom današnjeg govora studentskoj konzervativnoj grupi Fondacija Mlada Amerika poručio:"Neki možda odlučuju da se fokusiraju na prošlost, ali izbori su stvar budućnosti".

Na pitanje da li između njega i Trampa postoji sve veći jaz, nekada najlojalniji saveznik bivšeg predsednika odgovorio je da njih dvojica nemaju (bitno) različita mišljenja o političkim pitanjima.

"Možda se razlikujemo u fokusu. Iskreno verujem da su izbori stvar budućnosti i da je od ključnog značaja da u vreme kada tako mnogo Amerikanaca pati, a toliko mnogo porodica se nosi sa teškoćama, ne podlegnemo iskušenju da gledamo unazad", poručio je Pens.

Očekuje se da se kasnije danas Tramp obrati učesnicima dvodnevnog samita koji organizuje neprofitni politički institut Amerika koji se sastoji uglavnom od bivših članova Trampove administracije i saveznika koje mnogi percipiraju kao "administraciju na čekanju" koja bi brzo mogla da se preseli u Zapadno krilo Bele kuće ukoliko se Tramp ponovo bude kandidovao i pobedio.

Trampov portparol Tejlor Budovič izjavio je da će bivši predsednik  govoriti o pitanjima javne bezbednosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet