Fokus

Izrael optužio Hamas da pravi skladišta oružja u gusto naseljenim područjima

Komentari

Autor: Tanjug

27/07/2022

-

21:19

Izrael optužio Hamas da pravi skladišta oružja u gusto naseljenim područjima
Izrael optužio Hamas da pravi skladišta oružja u gusto naseljenim područjima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izrael je objavio fotografije za koje izraelski zvaničnici tvrde da su skladišta oružja i tuneli u Gazi u blizini jedne škole, fabrike Pepsi-kole i drugih civilnih objekata, uz optužbe da palestinski Hamas namerno bira lokacije u gusto naseljnim civilnim područjima.

Južna komanda izraelske vojske objavila je snimke napravljene dronovima i koordinate navodnih tunela Hamasa i druge lokacije na kojima se, kako tvrdi, proizvodi oružje u gusto naseljenim delovima Pojasa Gaze, uključujući i vojne objekte u blizini jedne bolnice i Islamskog univerziteta u Gazi, prenosi Rojters.

Ostale lokacije za koje Izrael tvrdi da ih koristi Hamas uključuju školu koju vode UN, jednu kliniku, biblioteku i džamije.

"Hamas pokreće napade iz naseljenih područja i gađa (izraelske) civilne ciljeve. Svet mora biti svestan ovog zločina protiv čovečnosti i mora da zahteva da Hamas plati visoku cenu", poručio je izraelski ministar odbrane Beni Ganc, upozorivši da će Izrael delovati ''precizno i snažno'' u odbrani svojih građana.

Hamas, koji upravlja pojasom Gaze, odbacio je optužbe Izraela.

"Ovo su laži koje okupaciona sila plasira da bi opravdala svoje zločine nad nedužnim civilima tokom ratova koje je vodila u Pojasu Gaze", izjavio je portparol Hamasa Hazem Kasem.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet