Fokus

Prvi ministri za kafu i palmino ulje – premijer Papue Nove Gvineje predstavio sastav nove vlade

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2022

-

10:02

Prvi ministri za kafu i palmino ulje – premijer Papue Nove Gvineje predstavio sastav nove vlade
Prvi ministri za kafu i palmino ulje – premijer Papue Nove Gvineje predstavio sastav nove vlade - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Papue Nove Gvineje objavio je nov sastav vlade, u kojoj su ne samo neka nova lica, već i neke nove funkcije, uključujući i poziciju ministra za kafu. Ova funkcija, prva takva u svetu, pokazuje posvećenost vlade ekspanziji ključnih poljoprivrednih industrija, rekao je premijer Džejms Marape, koji je pobedio u trci za reizbor ranije ovog meseca, nakon parlamentarnih izbora obeleženih nasiljem i optužbama za prevaru birača, piše londonski Gardijan.

Marape je takođe prvi put imenovao i ministra za palmino ulje. "Ova imenovanja ističu poljoprivredu na značajan način, kako bismo videli rast poljoprivrede u zemlji“, rekao je on objavljujući sastav nove vlade od 33 člana.

Prvi ministar za kafu Papua Nove Gvineje postao je novopečeni poslanik Džo Kuli iz okruga Anglimp-Saut Vagi, u centralnom planinskom regionu. Kafa iz ove zemlje pojavila se poslednjih godina kao poželjan uvoz, pri čemu kafići širom Australije, SAD i Japana služe kafu napravljenu od zrna uzgajanih u Papui Novoj Gvineji.

Komentari (0)

Svet