Fokus

Irački militanti ispalili nekoliko raketa na zelenu zonu u Bagdadu

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2022

-

09:55

Irački militanti ispalili nekoliko raketa na zelenu zonu u Bagdadu
Sukobi u Bagdadu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Irački militanti ispalili su danas nekoliko raketa na dobro čuvanu zelenu zonu u Bagdadu, gde su smeštene državne institucije, dok se sporadični sukobi nastavljaju drugi dan između rivalskih šiitskih muslimanskih grupa, saopštila je iračka vojska, prenosi Rojters.

Na ulicama Bagdada danas uglavnom nema običnih prolaznika, a primetni su vojni kamioni koji prevoze naoružanje, dok se tokom noći čula neprekidna paljba iz vatrenog i raketnog naoružanja širom iračke prestonice, navodi britanska agencija.

Najmanje 20 osoba je stradalo u jučerašnjim sukobima u Bagdadu, koji su izbili nakon što su se pristalice iračkog šiitskog verskog vođe Moktada al-Sadra, koji je najavio da se povlači iz politike kao odgovor na nerešivu političku krizu, sukobile sa šiitskim oružanim grupama koje su uglavnom lojalne Iranu.

Politička scena u Iraku podeljena je na dva bloka od izbora prošlog oktobra, a irački šiitski pokreti spore se u vezi s imenovanjem novog premijera i to je uzrok velike političke krize u državi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet