Fokus

Palestinac okončao štrajk glađu posle 160 dana u izraelskom zatvoru, Egipat urgirao da bude oslobođen

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2022

-

21:37

Palestinac okončao štrajk glađu posle 160 dana u izraelskom zatvoru, Egipat urgirao da bude oslobođen
Tanjug/AP/Mahmoud Illean - Copyright Tanjug/AP/Mahmoud Illean

veličina teksta

Aa Aa

Palestinski zatvorenik Halil Avavdi okončao je štrajk glađu posle više od 160 dana, nakon što je Izrael pristao da ga pusti u oktobru, rekao je njegov advokat Ahlam Hadad. Avavdi je nakon što su ga izraelske snage uhapsile u decembru 2021. godine, počeo štrajk u znak protesta što je držan u pritvoru bez optužnice ili suđenja, odnosno u administrativnom pritvoru. Dok ne bude otpušten 2. oktobra, Avavdi će ostati u bolnici na lečenju, rekao je Hadad za Rojters.

On je dodao da je njegov klijent bio samo na vodi nekoliko meseci, a prošle nedelje je upozorio da bi "mogao da umre svakog trenutka" jer mu se zdravlje pogoršalo. Izraelska vojska Avavdija je uhapsila u decembru 2021. godine, tvrdeći da je operativac Palestinskog islamskog džihada, što je njegov advokat negirao.

Portparol Palestinskog islamskog džihada Davud Šebab je pozdravio njegovo puštanje i rekao da je to veliko dostignuće. "Zahvalni smo Egiptu što je bio posrednik i što je izdejstvovao slobodu za brata Avavdija", rekao je Šebab za Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet