Fokus

Masakr na Tajlandu, napadač upao u obdanište i ubio 23 dece i 8 odraslih, a potom izvršio samoubistvo

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

06/10/2022

-

10:01

Masakr na Tajlandu, napadač upao u obdanište i ubio 23 dece i 8 odraslih, a potom izvršio samoubistvo
Masovna pucnjava na Tajlandu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Napadač koji je ubio danas najmanje 34 osobe, među kojima i decu u vrtiću na severoistoku Tajlandu, ubio je i svoju ženu u dete, a zatim izvršio samoubistvo, saopštio je portparol policije, prenosi Rojters.

Britanski BBC prenosi da se pucnjava dogodila u obdaništu i da je napadač bivši policajac. Agencija AFP navodi, pozivajući se na izjavu policajca, da je 23 dece stradalo.

Nije poznat njegov motiv za napad, saopštila je policija, dodavši da je i pucao i napadao nožem ljude oko sebe. Kod sebe je imao, kako je saopšteno, pušku, pištolj i nož.

profimedia

 

Navedeno je da je on prošle godine dobio otkaz u policiji i to zbog korišćenja droge, prenosi PBS.

Oko 30 dece je bilo u zgradi kada je napadač uleteo neposredno posle ručka, rekao je zvaničnik okruga Rojtersu.

Ubio je prvo četiri ili petoro zaposlenih - uključujući i učiteljicu koja je bila u osmom mesecu trudnoće, dodao je. Najmlađe dete koje je stradalo imalo je samo dve godine.

profimedia

Osumnjičeni za napad

Policajci su rekli kako se napadač uznemirio kada je došao u vrtić po dete i onda video da ono nije tamo. Potom je krenuo da puca, a pre toga je vozilom uleteo u masu ljudi.

Agencija AFP prenosi izjavu jedne žene koja je rekla da je nakon napada vozio opasno, i da je želeo da izazove saobraćajnu nesreću.

"Automobilom se zaleteo u motor, i dve osobe su povređene. Ja sam ubrzala kako bih ga izbegla", rekla je ona. Dodala je i da je napadač poznat u naselju kao zavisnik od narkotika.

Masakr se dogodio u Nong Bua Lampuu, na severoistoku Tajlanda, gde su masovna ubistva retka. Međutim, 2020. godine, jedan vojnik, ogorčen sporom oko vlasništva, ubio je najmanje 29 i ranio 57 ljudi u pucnjavi na četiri lokacije.

profimedia

 

Komentari (0)

Svet