Fokus

Predsednik ruske Dume: Posledice incidenta sa britanskim razaračem u Crnom moru mogle su da budu zastrašujuće

Komentari

Autor: Fonet

27/06/2021

-

20:15

Predsednik ruske Dume: Posledice incidenta sa britanskim razaračem u Crnom moru mogle su da budu zastrašujuće
Predsednik ruske Dume: Posledice incidenta sa britanskim razaračem u Crnom moru mogle su da budu zastrašujuće - Copyright EPA/MAXIM SHIPENKOV

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je danas da svaka provokacija usmerena ka jednoj nuklearnoj državi predstavlja pretnju za globalnu bezbednost.

"Dobro je da se incident sa britanskim razaračem u Crnom moru završio bez posledica, koje bi mogle da budu zastrašujuće. Svaka provokacija usmerena ka jednoj nuklearnoj državi predstavlja pretnju za globalnu bezbednost planete", napisao je Volodin na svom Telegram nalogu, prenosi Sputnjik.

On je kazao rekao da Evropska unija sada pokušava da ublaži to što je Velika Britanija učinila i ocenio da je reč o jednoj vrsti izražavanja "duplih standarda".

"Bilo bi ispravno kada bi međunarodne organizacije, poput OEBS, UN i PSSE, osudile taj incident i pozvale na odgovornost sve koji su učestvovali u organizaciji te avanturističke radnje", dodao je Volodin.

Rusko Ministarstvo odbrane u sredu je saopštilo da je Crnomorska flota ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu.

Britansko Ministarstvo odbrane je saopštilo da se razarač nalazio u "ukrajinskim teritorijalnim vodama" u blizini Krima, a demantovalo je da je pucano na njihov brod.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet