Fokus

Nastavljeni protesti u Tunisu, sukob demonstranata i policije u glavnom gradu

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2022

-

12:25

Nastavljeni protesti u Tunisu, sukob demonstranata i policije u glavnom gradu
Nastavljeni protesti u Tunisu, sukob demonstranata i policije u glavnom gradu - Copyright Tanjug/AP Photo/Hassene Dridi

veličina teksta

Aa Aa

Demonstranti su se sukobili sa policijom u prestonici Tunisu drugu noć zaredom, nakon što je sahranjen mladić koji je preminuo od povreda zadobijenih tokom policijske potere u avgustu, javio je danas Rojters.

Sukob se dogodio kasno u subotu, a policija je koristila suzavac da rastera demonstrante u siromašnim delovima Tunisa - naseljima Etadamen i Intilka. Demonstranti su uzvikivali parole protiv policije i gađali ih kamenicama.

Protesti su nastali zbog političke i ekonomske krize u Tunisu, visokih cena prehrambenih proizvoda i goriva i njihove nestašice.

Porodica preminulog mladića Maleka Selimija (24), navela je da je on preminuo od posledica povrede vrata, koju je zadobio prilikom pada tokom policijske potere u avgustu.

Protesti su počeli u petak posle sahrane mladića. U Tunisu su u subotu održani i protesti opozicije koja traži ostavku predsednika jer nije rešio ekonomske i političke probleme.

Tunis se nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi otkad je predsednik Kais Said prošle godine preuzeo izvršnu vlast i raspustio parlament.

Komentari (0)

Svet