Fokus

Visoki član palestinske militantne grupe ubijen u eksploziji

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2022

-

16:08

Visoki član palestinske militantne grupe ubijen u eksploziji
Visoki član palestinske militantne grupe ubijen u eksploziji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Visoki član palestinske militantne grupe ubijen je noćas na okupiranoj Zapadnoj obali u, kako su Palestinci naveli, ciljanoj eksploziji koju je izveo Izrael.

Vođa grupe poznate pod nazivom "Lavlja jazbina" Tamer Kilani u gradu Nablusu, gde se sukobi između palestinskih militanata i izraelskih snaga bezbednosti dešavaju skoro svakodnevno, ubijen je kada je detonirana bomba postavljena na motocikl parkiran u blizini, prema izveštaju militantne grupe, preneo je Rojters.

Izraelska vojska je odbila da komentariše eksploziju, a portparol je rekao za britansku agenciju da vojska "sve vreme deluje protiv terora".

profimedia

 

"Bomba je eksplodirala dok je prolazio", rekao je Kilanijev otac, Sufian Kilani, koji nije bio na licu mesta kada je bomba eksplodirala.

Današnje nasilje usledilo je posle višemesečnih tenzija koje su se produbile otkako su izraelske snage u martu počele sa obračunom na Zapadnoj obali kao odgovor na seriju napada Palestinaca u Izraelu.

"Lavlja jazbina", grupa je naoružanih ljudi iz Nablusa sa labavim frakcijskim vezama, a u saopštenju je obećala da će Izraelu dati "oštar i bolan odgovor".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet