Fokus

Pucnjava u Čikagu u Noći veštica, najmanje 14 povređenih, među njima i deca

Komentari

Autor: Fox news

01/11/2022

-

07:39

Pucnjava u Čikagu u Noći veštica, najmanje 14 povređenih, među njima i deca
Pucnjava u Čikagu u Noći veštica, najmanje 14 povređenih, među njima i deca - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 14 ljudi je povređeno među kojima i nekoliko dece, u masovnoj pucnjavi na Zapadnoj strani Čikaga u Noći veštica, prenosi Fox njuz.

Policija je na konferenciji za novinare rekla da se među povređenima nalaze deca od tri, 11 i 13 godina, a da su ostale žrtve pucnjave odrasle osobe. Načelnik čikaške policije Dejvid Braun rekao je da su kamere snimile najmanje jedan automobil i da se veruje da su dva strelca otvorila vatru na gomilu koja je stajala na raskrsnici radi bdenja.

Napad je trajao samo nekoliko sekundi, a strelci su nasumično pucali u masu, rekao je Braun i dodao da dosad niko nije uhapšen, a motiv napada je i dalje nejasan.

Policija je takođe saopštila da još nema podataka da je bilo smrtnih slučajeva. Jedan slučajni prolaznik je za Fox rekao da je odmah počeo da pomaže povređenima jer nije bilo dovoljno vozila hitne pomoći.

"Pokupili smo jednu povređenu devojčicu od 13 godina i dovezli do kola Hitne pomoći koja su bila prepuna", rekao je.

Pucnjava i u Kanzas sitiju

U pucnjavi u kući u Kanzas Sitiju, na privatnoj proslavi na kojoj je učestvovalo oko 70 tinejdžera, ubijena je jedna osoba, a šest je ranjeno, rekao je šef gradske policije Karl Okman, prenosi Rojters.

Neki pojedinci nepoznati vlasnicima kuća počeli su da pucaju kada su zamoljeni da odu, rekao je Okman novinarima.

Komentari (0)

Svet