Fokus

Iranska delegacija dolazi u Beč na razgovore sa IAEA

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2022

-

15:52

Iranska delegacija dolazi u Beč na razgovore sa IAEA
Hosein Amirabdolahijan, Hosein Amirabdolahijan, iranski ministar spoljnih poslova - Copyright Tanjug/AP/(Maxim Shemetov)

veličina teksta

Aa Aa

Iranska delegacija posetiće Beč narednih dana da bi pokušala da približi stavove sa Međunarodnom agencijom Ujedinjenih nacija za atomsku energiju (IAEA) o iranskom nuklearnom programu, izjavio je danas iranski ministar inostranih poslova Hosein Amirabdolahijan.

On je na konferenciji za novinare rekao da se Iran nada da će tokom razgovora sa IAEA u Beču biti rešena preostala pitanja na osnovu sporazuma postignutih tokom prethodnih dana, preneo je Rojters.

Amirabdolahijan je istakao da će razgovarati sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove Žozepom Boreljom o naporima za obnavljanje nuklearnog sporazuma Teherana sa SAD iz 2015. godine.

Direktni pregovori Teherana i Vašingtona o tom pitanju trenutno su obustavljeni. Vašington i međunarodna zajednica strahuju da bi Iran mogao da upotrebi svoj nuklearni program u vojne svrhe i zbog toga IAEA vrši inspekcije obogaćivanja uranijuma u Iranu.

Agencija godinama traži od Teherana odgovore na pitanja o poreklu tragova uranijuma pronađenih na tri neprijavljena mesta u Iranu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet