Fokus

Bivši pakistanski premijer : "Naš marš neće stati. Neću odustati dok sam živ"

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2022

-

21:59

Bivši pakistanski premijer : "Naš marš neće stati. Neću odustati dok sam živ"
Protesti u Pakistanu - Copyright Tanjug/AP/Aftab Rizvi

veličina teksta

Aa Aa

Bivši pakistanski premijer Imran Kan rekao je  pristalicama putem video-linka da treba da nastave antivladin marš i odbacio policijski izveštaj da je "usamljeni napadač" pokušao da ga ubije.

Kan, 70-godišnja bivša zvezda kriketa, ranjen je prošlog četvrtka u pucnjavi na mitingu koji je održan u sklopu marša ka prestonici, kojim je traženo održavanje vanrednih izbora, preneo je Rojters.

Kan se obratio radnicima koji su ponovo krenuli u marš u istočnom gradu Vazirabadu, istom gradu u kome je napadač ispalio nekoliko hitaca, ranivši njega i još 10 osoba, od kojih je jedna kasnije preminula.

Brojne policijske snage raspoređene su radi obezbeđivanja učesnika marša, rekao je policijski zvaničnik Gulam Nabi.

profimedia

 

"Naš marš neće stati", kazao je Kan, dodajući da će protest ojačati kako se bude približavao glavnom gradu Islamabadu.

Kan je istakao da ga ništa ne može odvratiti od delovanja dok se ne raspišu vanredni izbori, dodajući da će se za nekoliko dana pridružiti protestnom maršu u gradu Ravalpindiju, nedaleko od Islamabada.

"Neću odustati sve dok sam živ", rekao je on.

Njegov naslednik premijer Šehbaz Šarif odbio je zahtev rekavši da će izbori biti održani prema rasporedu kasnije sledeće godine.

U policijskom izveštaju objavljenom prošle sedmice navodi se da je muškarac koji je pucao na mitingu identifikovan kao Mohamed Navid delovao sam kada je izvadio pištolj i počeo da puca dok je Kan mahao svojim pristalicama.

Kan je u video obraćanju odbacio policijsku verziju i kazao da su najmanje dve osobe izvršile, kako je naveo, dobro planiran napad.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet