Fokus

Slavlje uz pucnjavu često u Libanu, zalutali metak pogodio avion prilikom sletanja u Bejrutu

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2022

-

21:45

Slavlje uz pucnjavu često u Libanu, zalutali metak pogodio avion prilikom sletanja u Bejrutu
Slavlje uz pucnjavu često u Libanu, zalutali metak pogodio avion prilikom sletanja u Bejrutu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zalutali metak pogodio je avion kompanije Midl Ist Erlajns prilikom sletanja u Bejrut, nanevši mu materijalnu štetu, ali nema povređenih među putnicima ili posadom, rekao je čelnik libanske avio-kompanije.

Prvi čovek te kompanije Mohamad El-Hout naveo je da je avion sleteo po povratku iz Jordana kada je metak pogodio krov aviona letelice i tu se zaglavio, prenosi AP.

On je pomenuo i to da se da se međunarodni aerodrom Rafik Hariri u Bejrutu često suočava sa ovakvim incidentima, pored ptica koje lete u tom području i ugrožavaju avijaciju.

Zakonodavac Pola Jakobjan bila je u avionu i tvitovala da nelegalno oružje treba zabraniti, a objavila je fotografiju iz unutrašnjosti aviona na kojoj se vidi rupa od metka iznad prtljažnika, dodajući da će više detalja izneti tokom TV emisije kasnije uveče.

Navodi se se da je pucanje u vazduh uobičajeno u Libanu, gde ljudi često otvaraju vatru kako bi proslavili položene školske ili fakultetske ispite, kao i tokom venčanja i sahrana, a takve pucnjave takođe obično uslede kada politički lideri zemlje drže govore.

Agencija navodi kako je uobičajeno da Libanci imaju pištolje i automatske puške kod kuće, od kojih su mnoge ostale iz građanskog rata u zemlji 1975-90.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet