Fokus

Japan bi mogao da produži mere protiv koronavirusa do Olimpijade

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2021

-

10:10

Japan bi mogao da produži mere protiv koronavirusa do Olimpijade
SOPA Images Limited/Alamy Live News - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Japanske vlasti razmišljaju o tome da za dve nedelje ili mesec dana produže preventivne mere zaštite od korona virusa u Tokiju i drugim oblastima, izvestili su danas japanski mediji.

Takva vest dolazi u trenutku kada je ostalo manje od mesec dana do otvaranja Letnjih olimpijskih igara u Tokiju, prenosi agencija Rojters.

Prema pisanju japanskog dnevnog lista "Mainiči šimbun", vlada u Tokiju razmatra produženje mera za dve do četiri nedelje, što je period koji bi se preklopio sa Olimpijskim igrama koje počinju 23. jula.

Sastanak japanske vlade o merama protiv koronavirusa trebalo bi da bude održan kasnije danas kako bi se razgovaralo o načinima za suočavanje sa pokazateljima predstojećeg skoka broja slučajeva korona virusa, što zabrinjava stručnjake.

Postepeno ukidanje vanrednog stanja: Japan se sprema za Olimpijske igre

Postoji takođe i zabrinutost zbog širenja visoko prenosivih sojeva.

Japanska prestonica i druga područja trenutno su u "kvazi" vanrednom stanju koje bi trebalo da bude ukinuto 12. jula, ali nedavni zaokret u slučajevima koronavirusa zabrinuo je zvaničnike i mogao bi uticati na broj gledalaca koji imaju dozvolu da uđu na događaje na Olimpijskim igrama.

Organizatori su postavili ograničenje od 50 odsto kapaciteta, odnosno maksimalno 10.000 gledalaca na svim događajima u okviru Igara.

Komentari (0)

Svet