Fokus

Turski napadi stavili u drugi plan akcije sirijskih Kurda protiv boraca Islamske države

Komentari

Autor: Tanjug

26/11/2022

-

18:20

Turski napadi stavili u drugi plan akcije sirijskih Kurda protiv boraca Islamske države
Tanjug/AP/Hogir Al Abdo - Copyright Tanjug/AP/Hogir Al Abdo

veličina teksta

Aa Aa

Glavnokomandujući kurdske oružane frakcije u Siriji koju podržavaju SAD izjavio je danas da su obustavljene operacije protiv Islamske države (ID) zbog prošlonedeljnih napada turskih oružanih snaga na sever Sirije.

Mazlum Abdi iz Sirijskih demokratskih snaga rekao je novinarima da se posle skoro nedelju dana turskih vazdušnih udara na severnu Siriju, Ankara sada priprema za kopnenu ofanzivu, navodeći da se i opozicioni borci koje podržava Turska pripremaju za učešće u tim operacijama, prenosi AP.

On je dodao da su turski udari tokom protekle nedelje naneli ozbiljnu štetu infrastrukturi u regionu, ocenivši da Turska koristi smrtonosni bombaški napad u Istanbulu 13. novembra za koji okrivljuje kurdske grupe kao izgovor za vojne operacije.

Kurdske organizacije negirale su bilo kakvu umešanost u napad u Istanbulu u kojem je ubijeno šest, a ranjeno više desetina ljudi.

U znak odmazde za napad u Istanbulu, Turska je pokrenula tokom protekle nedelje talas vazdušnih napada na kurdske pobunjenike koji se kriju u susednoj Siriji i Iraku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet