Fokus

Novine u Maskovoj kompaniji: "Tviter prefererira ograničenje distribucije sadržaja, a ne njegovo direktno uklanjanje"

Komentari

Autor: Tanjug

03/12/2022

-

13:41

Novine u Maskovoj kompaniji: "Tviter prefererira ograničenje distribucije sadržaja, a ne njegovo direktno uklanjanje"
Tviter - Copyright Tanjug AP/Richard Drew

veličina teksta

Aa Aa

Tviter novog vlasnika Ilona Maska sve više se oslanja na automatizaciju u upravljanju sadržajem i odustaje od određenih manuelnih procedura pregleda, izjavila je za Rojters Ela Irvin, direktorka te kompanije zadužena za mere bezbednosti i vraćanje poverenja korisnika.

Ona je rekla da Tviter prefererira ograničenje distribucije sadržaja, a ne njegovo direktno uklanjanje.

"Najveća stvar koja se promenila u odnosu na ranije ogleda se u tome da je timu omogućeno da deluje brzo i bude 'agresivan' koliko je moguće", kazala je Irvin u četvrtak, što je prvi intervju jednog direktora Tvitera otkako je Mask preuzeo ovu društvenu mrežu krajem oktobra.

Njeni komentari usledili su nakon što su statističari utvrdili porast u govoru mržnje na Tviteru, a sve pošto je Mask najavio reaktivaciju svih naloga koji su suspendovani u vreme starog menadžmenta, pod uslovom da nisu kršili zakon ili slali neželjene spam poruke.

Kompanija se suočila sa pitanjima o sposobnosti i volji da ukloni štetan i nelegalan sadržaj otkako je Mask smenio rukovodstvo i izdao ultimatum o većem broju radnih sati, što je rezultovalo odlaskom nekoliko stotina zaposlenih.

Britanska novinska agencija navodi da su oglašivači, glavni izvor prihoda Tvitera, povukli su se s platforme zbog zabrinutosti oko bezbednosti svog brenda.

U petak, Mask je obećao da će ojačati nadzor sadržaja i zaštitu slobode govora tokom razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Irvin je rekla da je Mask ohrabrio tim da manje brinu o tome kako će njihov rad uticati na porast prihoda, ističući da je bezbednost glavni prioritet kompanije.

"On to naglašava svaki dan, po nekoliko puta", rekla je Irvin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet