Tehnologija

Razrešen sukob Maska i Epla? Vlasnik Tvitera posetio kompaniju, tvrdi da je nesporazum rešen

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/12/2022

-

10:27

Razrešen sukob Maska i Epla? Vlasnik Tvitera posetio kompaniju, tvrdi da je nesporazum rešen
Razrešen sukob Maska i Epla? Vlasnik Tvitera posetio kompaniju, tvrdi da je nesporazum rešen - Copyright AP Photo/Amr Alfiky

veličina teksta

Aa Aa

Šef Tvitera Ilon Mask posetio je sedište kompanije Epl, nakon čega je objavio na toj društvenoj mreži da Epl "nikada nije razmišljao" o uklanjanju Tvitera iz svoje prodavnice aplikacija.

U prethodnih nedelju dana izgledalo je kao da se sukob između Maska i Epla zaoštrava, jer je milijarder sugerisao kako bi Epl zapravo mogao da ukloni Tviter.

Međutim, nakon obilaska kompanije i razgovora sa izvršnim direktorom Epla Timom Kukom, Mask je u tvitu napisao da su "između ostalog, rešili i nesporazum u vezi sa potencijalnim uklanjanjem Tvitera iz prodavnice aplikacija".

"Tim (Kuk) je bio sasvim jasan da nikada nisu ni razmišljali o tome", dodao je Mask.

Ovo je razrešenje situacije koja je pre samo nekoliko dana izgledala znatno drugačije, jer je novi šef Tvitera rekao da je Epl prestao da se oglašava na Tviteru, što ga je navelo da upita "da li mrze slobodu govora".

U seriji objava na Tviteru, Mask je naveo da postoji mogućnost da ta aplikacija bude uklonjena iz Eplove ponude, i dodao da je "Epl zapretio da će ukloniti Tviter, ali ne želi da kaže zašto".

Međutim, u odgovoru na komentar jednog korisnika, Mask je rekao da je za Epl prvenstveno problem način na koji se sadržaj moderira na Tviteru, pa se smatralo da bi to mogao da bude razlog, mada i dalje ne potpuno jasan.

Ranije ovog meseca, bivši šef Tvitera za poverenje i bezbednost koji je podneo ostavku nakon Maskovog preuzimanja kompanije, Džoel Rot, upozorio je na "katastrofalne" posledice ukoliko aplikacija bude izbačena iz ponude Gugla i Epla, odnosno njihovih prodavnica. Rot je za "Njujork tajms" naveo da bi takva situacija otežala milijardama potencijalnih korisnika da dođu do Tvitera.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin