Fokus

Volodimir Zelenski ličnost godine po izboru magazina "Tajm"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/12/2022

-

14:13

Volodimir Zelenski ličnost godine po izboru magazina "Tajm"
Volodimir Zelenski ličnost godine po izboru magazina "Tajm" - Copyright Promo/Time

veličina teksta

Aa Aa

Prestižni američki magazin "Tajm" proglasio je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog za ličnost godine.

Naslovna strana oslikana je fotografijom koja slavi, kako je navedeno "zaraznu hrabrost" ukrajinskog predsednika i "duh Ukrajine". U komentaru se navodi da se upravo ta hrabrost "širila ukrajinskim političkim rukovodstvom u prvim danima invazije, pošto su svi shvatili da će se predsednik zadržati na ovoj funkciji".

"Njegovi profesionalni instikti proistekli iz života glumca na sceni značili su da je znao kako da čita narodne mase i reaguje na njihovo raspoloženje i očekivanja. Ovoga puta je njegova publika bio ceo svet. Bio je odlučan u tome da ih ne izneveri"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time)

Novinar Sajmon Šuster u komentaru navodi da hrabrost nije bila samo pokretač ukrajinskog predsednika, već i njegovih sugrađana.

"Umesto da pobegnu i spasu svoje živote, mnogi Ukrajinci su zgrabili oružje koje su mogli da nađu i potrčali da brane svoje gradove od napadačke sile naoružane tenkovima i helikopterima", ističe se.

Među kanidatima za ličnost godine bili su i američki milijarder Elon Mask, kineski predsednik Si Đinping, Vrhovni sud SAD, demonstranti u Iranu, odlazeća poslanica republikanaca u SAD Liz Čejni, bivša supruga osnivača Amazona Džefa Bezosa, Mekenzi Skot, guverner Floride Ronald Dion Desantis, ministarka finansija SAD Dženet Jelen i zagovornici bezbednosti oružja u SAD.

Magazin dodeljuje počasnu titulu ličnosti godine od 1927. godine, a prošle godine je to priznanje dodelio milijarderu Elonu Masku.

Komentari (0)

Svet