Fokus

Euronews Svet: Kako je Hrvatskoj uspelo ono što nije Bugarskoj i Rumuniji i da li je rat u Ukrajini u najtežoj fazi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/12/2022

-

21:33

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Glavna vest ove nedelje stiže iz Nemačke. U racijama širom Nemačke uhapšeno je 25 pripadnika zavereničke grupe "Građani Rajha" zbog sumnje da su planirali da sruše državni poredak i preuzmu vlast. U emisiji Euronews Svet dopisnik RTS-a Nenad Radičević ocenjuje da je očigledno da je ta grupa uspela da regutuje širok broj ideološki različitih ljudi.

O ratu u Ukrajini i napadima duboko unutar Rusije za Euronews Svet govorio je vojni analitičar Petar Bošković.

Granice Šengena približile su se Srbiji jer će susedna Hrvatska od 1. januara biti članica Šengen zone. Kako je to uspelo Hrvatskoj, a ne i Bugarskoj i Rumuniji komentariše Tomislav Krasnec, dopisnik hrvatskog "Večernjeg lista" iz Brisela.

U emisiji Euronews Svet u videu na početku teksta pogledajte i da li Kina pod pritiscima odustaje od politike nultog kovida, detalje sa Samita EU – Zapadni Balkan u Tirani, kako je Iran pogubio demonstranta i sve o novom zakonu u Indoneziji koji zabranjuje polne odnose izvan braka.

Komentari (1)

Srđan Tasić

10.12.2022 11:58

I Rumunija i Bugarska su pravoslane zemlje te je očigledno narod više naklonjen Rusima, bez obzira na političare i njihovo mišljenje, tako da se administracija EU lakše opredelila za Katoličku Hrvatsku... ne vidim drugi razlog koji može biti?

Svet