Fokus

Obustavljeni svi letovi u SAD zbog greške u sistemu kontrole leta, Bajden zatražio istragu

Komentari

Autor: BBC

11/01/2023

-

15:02

Obustavljeni svi letovi u SAD zbog greške u sistemu kontrole leta, Bajden zatražio istragu
Ronald Reagan Washington Nacionalni aerodorom - Copyright Tanjug AP/Nathan Ellgren

veličina teksta

Aa Aa

Svi domaći letovi u SAD-u su na nekoliko sati zaustavljeni zbog kvara u sistemu kontrole leta, piše BBC. 

Federalna uprava za vazduhoplovstvo navodi da postoji problem u sistemu koji upozorava pilote na potencijalne opasnosti tokom leta. Kako se navodi u saopštenju, ni jedan let neće poleteti dok se ne ukloni greška na kojoj se radi. U saopštenju se dalje kaže da je u planu i ažuriranje kompletnog sistema.

Američki predsedinik Džo Bajden obavešten je o svemu, a oglasila se i Bela kuća koja navodi da za sada nema informacija da je u pitanju "sajber napad". U tvitu sekretara za štampu Bele kuće navodi se da je predsednik pozvao na "potpunu istragu o uzorcima". Federalna uprava za vazduhoplovstvo saopštila je da problem leži u njenom sistemu obaveštenja vazdušnim misijama.

Američki erlajns se takođe oglasio i naveo da je prekid uticao na "sve letove , uključujući sve avio-prevoznike", prenosi BBC.

Junajted erlajns je takođe saopštio da odlaže sve domađe letove dok ne čuje više od Federalne uprave za vazduhopolovstvo. Međunarodni aerodrom u Teksasu potvrdio je takođe u tvitu da se dešavaju prekdi u letovima, i naveo da putnici koji dolaze i odlaze treba da očekuju kašnjenja.

Komentari (0)

Svet