Fokus

Incidenti na Zapadnoj Obali - izraelske snage likvidirale palestinskog militanta

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2023

-

19:13

Incidenti na Zapadnoj Obali - izraelske snage likvidirale palestinskog militanta
Incidenti na Zapadnoj Obali - izraelske snage likvidirale palestinskog militanta - Copyright AP Photo/Nasser Nasser

veličina teksta

Aa Aa

Izraelske snage bezbednosti danas su likvidirale jednog Palestinca, a u odvojenom incidentu ranjen je Palestinac koji je nožem napao jevrejskog naseljenika na Zapadnoj obali.

Jedan pripadnik nezavisne oružane palestinske organizacije Lavlja pećina ubijen je u razmeni vatre sa izraelskim snagama tokom pretresa i hapšenja u mestu Balatu nedaleko od Nablusa u severnom delu Zapadne obale.

Drugi Palestinac je ubijen jer je navodno napao i izbo nožem jevrejskog doseljenika na njegovom imanju, prenosi Rojters.

Na Zapadnoj obali, koju Palestinci smatraju svojom teritorijom koju su okupirali Izraelci, primetan je porast nasilja otkako je Izrael intenzivirao represiju kao odgovor na prošlogodišnju seriju uličnih napada u svojim gradovima.

U današnjem saopštenju izraelske vojske se navodi da su se izraelske oružane snage tokom operacije hapšenja u Balati nadomak Nablusa našle pod vatrom palestinske militantne grupe Lavlja pećina na koju su vojnici uzvratili i ubili jednog od napadača, što je potvrđeno i u saopštenju grupe Lavlja pećina.

Potvrda o drugom napadu stigla je od predstavnika stanovnika jevrejskog naselja na jugu Zapadne obale Joaćaja Damrija koji je izjavio da je palestinski napadač nožem izbo Jevrejina naseljenika, a potom je upucan, preneo je izraelski vojni radio.

Ostalo je nejasno da li je pucao ranjeni jevrejski naseljenik ili neko drugi.

Ranjeni Jevrejin je prebačen u bolnicu u stabilnom stanju, ali nema informacija o stanju Palestinca koji je ranjen iz vatrenog oružja.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet