Fokus

Suprug kopilotkinje palog aviona poginuo u avio-nesreći 2006.

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2023

-

08:55

Suprug kopilotkinje palog aviona poginuo u avio-nesreći 2006.
Suprug kopilotkinje palog aviona poginuo u avio-nesreći 2006. - Copyright Tanjug AP/Yunish Gurung

veličina teksta

Aa Aa

Kopilotkinja srušenog nepalskog aviona, Andžu Kativada, izgubila je supruga takođe u avionskoj nesreći koja se dogodila 2006. godine, prenosi BBC.

Ona je bila kopilotkinja u avionu "Jeti erlajnsa" tipa ATR-72 koji se srušio u nedelju kod grada Pokara u Nepalu, nekoliko minuta pre sletanja.

 

 

Veruje se da su u ovoj nesreći poginuli svi od 72 putnika i članova posade, nakon što je 70 tela pronađeno, a spasioci tragaju za još dve osobe koje se vode kao nestale.

Njen suprug Dipak Pokrel je takođe poginuo kao kopilot aviona "Jeti erlajnsa" 2006. godine, a upravo se zbog njega i ona odlučila za karijeru u avijaciji, navodi BBC.

"Bila je odlučna žena koja se borila za svoje snove, kao i za ispunjenje snova svog supruga", rekao je jedan od članova njene porodice.

Dipak je bio u kokpitu malog aviona koji je leteo za grad Jumlu na zapadu Nepala, kada se srušio i izgoreo u junu 2006. godine, a tada je poginulo devet putnika u letelici.

Još nije poznato šta je izazvalo nedeljnu avionsku nesreću u Nepalu, najtežu za poslednjih 30 godina, koja je pokrenula rasprave o bezbednosti aviosaobraćaja u zemlji, jer su stotine ljudi poginule u proteklim decenijama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet