Fokus

Novi obrt u slučaju nestale Ane Volš: Njen suprug Brajan optužen za ubistvo

Komentari

Autor: CNN, Boston Herlad, CBS Boston

17/01/2023

-

20:53

Novi obrt u slučaju nestale Ane Volš: Njen suprug Brajan optužen za ubistvo
Novi obrt u slučaju nestale Ane Volš: Njen suprug Brajan optužen za ubistvo - Copyright Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Brajan Volš sada je optužen za ubistvo njegove supruge Ane Volš u novom obrtu u slučaju koji je okupirao pažnju medija u prethodnim nedeljama, piše Boston Herlad.

Optužni nalog je izdat u utorak, a Brajan Volš bi sa optužbom trebalo da se suoči u sredu pred sudom, dodaje CBS Boston

Iz kancelarije okružnog tužilaštva je navedeno da su detektivi bili uključeni u intenzivnu istragu od kada je prvi put prijavljen nestanak Ane Volš 4. januara.

"Na početku istrage, policija je otkrila verovatan razlog da je njen suprug, Brajan Volš, starosti 47 godina, doveo istražitelje u zabludu kada je reč o materijalima u vezi istrage. On se izjasnio da nije kriv po tim optužbama", stoji u saopštenju.

Kako se dodaje, dodatna istraga je omogućila policiji da podigne nalog kojim se Brajan Volš optužuje za ubistvo supruge.

"Gospodin Volš će biti transportovan u sud gde će se suočiti sa optužbama za ubistvo. Dodatni detalji istrage, ali i dokazi koji potkrepljuju optužbe verovatno će biti predstavljeni na sudu, ali u ovom trenutku neće biti otkriveni", saopštio je u video-izjavi tužilac Majkl W. Morisej. 

Šta se do sada zna o slučaju Ane Volš?

Tokom policijske istrage nestanka Ane Volš otvorena su mnoga pitanja. Od trenutka kada je poslednji put viđena do trenutka kada je prijavljen njen nestanak prošla su 72 sata, bez detalja o tome gde se nalazila. 

Tridesetdevetogodišnja Beograđanka iz Kohaseta u Masačusetsu poslednji put je viđena za Novu godinu, ali je njena firma u Vašingtonu prijavila nestanak tek 4. januara. Koje su se sve informacije pojavljivale od kada je Ana Volš misteriozno nestala?

1. januar 

Članovi porodice poslednji put su je videli oko 4 sata ujutru 1. januara, kada je trebalo da ode na aerodrom "Logan" u Bostonu, odakle je hvatala let za Vašington, gde je radila u agenciji za nekretnine. 

Ona, međutim, nije stigla do aerodroma, a lokalni šef policije je rekao da nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebalo da ide do aerodroma. 

Štaviše, Anu Volš je poslednji put video porodični prijatelj Džem Mutlu oko 1.30 ujutru. Mutlu je otprilike u to vreme napustio novogodišnju zabavu Volšovih u njihovoj kući u Kohasetu, naveo je u izjavi pod zakletvom. 

Facebook.com/Ana Walshe

 

Sumnje u policiji podgrejala je i činjenica da Ana nije koristila svoj mobilni telefon od Nove godine iako je veoma aktivna na društvenim mrežama, preneo je Fox.

4. januar

Firma u kojoj je Ana zaposlena kao agent za nekretine Tišman Spajer, prijavila je njen nestanak policiji Kohaseta. Policija je prvobitno rekla da njen nestanak ne budi sumnje jer nije bilo dokaza o kriminalnom ponašanju. Naveli su i da je suprug sarađivao sa policijom. Međutim, do kraja nedelje i to se promenilo. 

6. i 7. januar 

Policija Kohaseta udružila se sa spoljnim agencijama, uključujući i državnu policiju Masačusetsa, kako bi pretražila šumovitu oblast u blizini Volšove kuće i nekoliko drugih lokacija u petak i subotu. 

Radna grupa je pregledala snimke nadzornih kamera kako bi potvrdila gde se nalazio Brajan Volš, te se ispostavilo da se to nije podudaralo sa njegovim iskazom.

Pretražena je i kuća, a policija tog dana nije davala zvanične informacije o tome šta je i da li je išta pronađeno.

Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool

 

Pre nego što je počela subotnja pretraga terena, šef policije Kohaseta Vilijam Kvigli je za "Fox and Friends Weekend" rekao da "imaju više pitanja nego odgovora"

"Svakog sata smo sve više zabrinuti za njeno dobro", rekao je Kvigli.

8. januar

Brajan Volš biva uhapšen zbog "dovođenja istrage u zabludu".  Njegova tri sina iz braka sa Anom odovde se na čuvanje u Odeljenje za decu i porodice.

9. januar 

Dan pošto je uhapšen Brajan Volš je optužen za ometanje istrage. Pred sudom se izjasnio da nije kriv. Osim toga, tužioci su tokom suđenja saopštili da su u podrumu kuće pronašli krv i slomljeni nož.

Istog dana oglasila se i majka Ane Volš, Milanka Ljubičić (69) koja je za Fox News Digital rekla da ju je ćerka nedelju dana pre nestanka molila da dođe u SAD. 

Twitter/@DanaeBucci

 

"Samo je rekla: 'Molim te, mama. Dođi sutra'. Što jasno znači da je bilo nekih problema", rekla je ona. Ljubičić je predložila da dođe nešto kasnije, ali je njena ćerka rekla da ne mora. 

"A sada sebi ne mogu da oprostim što nisam samo otišla", rekla je i dodala da je imala i dva propuštena poziva od ćerke u novogodišnjoj noći. Takođe je prijavljeno da je pozvala svoju stariju sestru i deverušu, koje takođe nisu čule telefone.

9. i 10. januar 

Istražitelji su navodno pronašli kese za otpatke sa krvlju, sekiru i testeru u stanici za odlaganje smeća u Pibodiju, koja se nalazi oko 45 milja severno od kuće Volšovih, rekli su izvori za WBZ-TV.

Okružno tužilaštvo u Norfolku objavilo je u utorak saopštenje za javnost o prikupljenim dokazima. 

"Pretraga sprovedena juče severno od Bostona, dovela je do prikupljanja većeg brojeg predmeta, koji će sada biti predmet obrade i testiranja kako bi se utvrdilo da li su od dokazne vrednosti za ovu istragu", navodi se u saopštenju. 

Twitter/@WCVB

 

Otkriven je i policijski izveštaj podnet u Vašingtonu 2014. godine u kome se navodi da je Brajan Volš navodno pretio da će ubiti Anu i njenog prijatelja u telefonskom pozivu. Incident se dogodio 2. avgusta 2014. godine, navodi se u izveštaju. Policija je saopštila da je slučaj zatvoren jer je Ana odbila da sarađuje.

13. januar 

Policija u Kohasetu u danima nakon Aninog nestanka pokrenula je pitanja o tome kada je nestala i kada je to prijavljeno. 

U dnevniku se navodi da je policija primila poziv za proveru 4. januara 2023, a osoba koja je zvala je rekla da je on "glavna osoba za obezbeđenje kompanije za koju ona radi, Tišman Spejer". 

"Kompanija je kontaktirala muža... On nije podneo prijavu povodom nestale osobe", rekao je policiji čovek zaposlen u firmi. 

Advokat Brajana Volša, Trejsi Majner, ranije je na sudu rekla da je njen klijent kontaktirao kompaniju u vezi sa nestankom Ane, što je u direktnoj suprotnosti sa onim što je predstavnik Tišmana Spajera rekao policiji. 

Okružni sud Kvinsi je 13. januara takođe otkrio da su nalozi za pretres izvršeni dan ranije u istrazi, ali su zapečaćeni, bez drugih dostupnih informacija. 

Komentari (0)

Svet