Fokus

Bela kuća saopštila da će odgovoriti na upite o nepropisnom skladištenju dokumenata u Bajdenovoj kući

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2023

-

22:23

Bela kuća saopštila da će odgovoriti na upite o nepropisnom skladištenju dokumenata u Bajdenovoj kući
Bela kuća saopštila da će odgovoriti na upite o nepropisnom skladištenju dokumenata u Bajdenovoj kući - Copyright Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

veličina teksta

Aa Aa

Bela kuća je saopštila da će u "dobroj veri" odgovoriti na upite Nadzornog odbora Predstavničkog doma Kongresa o nepropisnom skladištenju poverljivih dokumenata u kući predsednika Džozefa Bajdena.

Portparol Bele kuće Ijen Sams rekao je novinarima da je Bela kuća primila nekoliko pisama od Nadzornog odbora Predstavničkog doma o tom pitanju, da ih razmatra i da će doneti odluku o svom odgovoru u dogledno vreme, preneo je Rojters.

Predsednikov savetnik je u subotu 14. januara naveo da je pet dodatnih stranica s poverljivim oznakama otkriveno u predsednikovom domu u Vilmingtonu u Delaveru i rekao da su odmah predate zvaničnicima Ministarstva pravde, preneo je Rojters.

Pomoćnici su prethodno pronašli još jednu količinu poverljivih dokumenata u njegovoj rezidenciji i kancelariji koju je koristio iz perioda dok je bio potpredsednik u administraciji Baraka Obame.

Ministarstvo pravde posebno ispituje kako je bivši predsednik Donald Tramp postupao sa veoma osetljivim poverljivim dokumentima koje je zadržao u svom letovalištu na Floridi nakon što je napustio Belu kuću u januaru 2021.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet