Fokus

Pomoćnik japanskog premijera se izvinio zbog držanja ruku u džepovima u SAD: Majka mu rekla da ga se stidi

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2023

-

08:57

Pomoćnik japanskog premijera se izvinio zbog držanja ruku u džepovima u SAD: Majka mu rekla da ga se stidi
Pomoćnik japanskog premijera Seiji Kihara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pomoćnik japanskog premijera Seiji Kihara, izvinio se zbog toga što je držao ruke u džepovima tokom službenog putovanja u SAD kada je premijer Fumio Kišida razgovarao sa novinarima ispred Bler hausa u Vašingtonu, objavio je danas Gardijan.

Kihara je na Jutjubu priznao da ga je majka zbog toga grdila i rekla mu da ga se "stidi". Korisnici društvenih mreža rekli su da Kihara ima loše manire, a neki su ocenili da je time pokazao da ima "više stava od premijera". 

Kiharu (52) je pozvala majka preko telefona i rekla mu da se stidi zbog njegovog takvog ponašanja i predložila mu da "zašije džepove". Incident se dogodio 13. januara tokom Kišidine posete u pet zemalja Evrope i Severne Amerike, koja je uključivala i njegov prvi samit na funkciji premijera sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

Na snimku se vidi da je Kihara, kada je shvatio da ga snimaju kamere, izvadio ruke iz džepova i prekrstio ih. Novine Asahi šimbun su objavile taj snimak na Tviteru, što je izazvalo kritike korisnika društvenih medija.

Kihara nije prvi političar koji je privukao kritike zbog zauzimanja ležernog stava, koji u Japanu smatraju nepristojnim ponašanjem u određenim društvenim i profesionalnim situacijama. Bivši britanski premijer Boris Džonson kritikovan je zbog toga što je stavio ruke u džepove na samitu NATO u Briselu 2022. godine, dok je gledao kako se drugi lideri rukuju i razgovaraju.

 

Komentari (0)

Svet