Fokus

Kinez osuđen na kaznu zatvora od osam meseci zbog nasilja nad ćerkom

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2023

-

11:52

Kinez osuđen na kaznu zatvora od osam meseci zbog nasilja nad ćerkom
Kinez osuđen na kaznu zatvora od osam meseci zbog nasilja nad ćerkom - Copyright Instagram.com/igorjuric73

veličina teksta

Aa Aa

Veće Prvog osnovnog suda u Beogradu osudilo je danas W.L. državljanina Kine, na kaznu zatvora od osam meseci jer je brutalno tukao svoju maloletnu ćerku, što su zabeležile kamere na jednom teniskom terenu u Beogradu.

Ova presuda je odmah postala pravosnažna, jer su se stranke u postupku, i tužilaštvo i odbrana, odrekle prava na žalbu. Inače ovo suđenje je okončano na jednom ročištu, danas, zajedno sa presudom.

W.L. se u kaznu uračunava vreme provedeno u pritvoru, koji mu je danas produžen do upućivanja na izdržavanje kazne. Sudija je obrazlažući presudu rekla da je veće prilikom donošenja odluke imalo u vidu da je zakon u Kini drugačiji kada je u pitanju fizičko kažnjavanje dece, kao i da je on neosuđivan i da se ćerka nije pridružila krivičnom gonjenju. 

Tužilaštvo je u svojim završnim rečima tražilo da se W.L. osudi na kaznu zatvora od osam meseci kao i da se odmah uputi na izdržavanje kazne. Sa druge strane, odbrana je predložila da se on osudi na kaznu ispod zakonskog minimuma. 

Okrivljeni je danas delimično priznao izvršenje krivičnog dela i rekao da mu je žao što se to dogodilo, te da mu nije bila namera da prekrši zakon naše zemlje, kao i da se tako nešto više nikad neće ponoviti. 

Tokom suđenja sve vreme je plakao.On je oglašen krivim jer je 17. oktobra na štetu svoje maloletne ćerke W.Y. učinio krivično delo nasilje u porodici.

Okrivljeni je inače na saslušanju u tužilaštvu priznao da je tukao svoju ćerku, pravdajući se da je njegova ćerka tog dana odbila da nastavi trening i da je zbog toga on hteo da je vrati na teren.
Takođe je tada rekao da je postupio ispravno i da je to u Kini dozvoljeno. Na društvenim mrežama se u oktobru pojavio snimak fizičkog zlostavljanja, gde se vidi kako muškarac šamara i vuče devojčicu, te je nakon što je pala na zemlju šutira.
 

Komentari (0)

Svet