Fokus

Izraelska raketa pogodila centar Damaska, ima mrtvih i ranjenih

Komentari

Autor: Tanjug

19/02/2023

-

09:07

Izraelska raketa pogodila centar Damaska, ima mrtvih i ranjenih
Izraelska raketa pogodila centar Damaska, ima mrtvih i ranjenih - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izraelska raketa pogodila je rano jutros zgradu u centralnom delu Damaska, u blizini velikog bezbednosnog kompleksa blizu iranskih objekata, rekli su očevidac i jedan zvaničnik, a Rojters prenosi da je u napadu ubijeno i ranjeno nekoliko ljudi.

Citirajući vojne izvore, državni mediji su saopštili da je Izrael gađao nekoliko oblasti u glavnom gradu Sirije rano jutros, a u napadu je ubijeno pet civila, dok je 15 ranjeno.

U napadu je oštećeno nekoliko stambenih zgrada u gusto naseljenom delu blizu trga Omajad u najužem centru grada, gde se nalaze višespratnice u kojima su smeštene bezbednosne službe i stambene zgrade, preneo je Rojters.

Policijski zvaničnik rekao je državnim medijima da ima nekoliko ubijenih i ranjenih, a izraelski portparol vojske je odbio da komentariše.

profimedia

 

U više od 10 godina, Izrael je izvodio vazdušne napade tokom transfera oružja za koje sumnja da je iranskog porekla.

Izraelski zvaničnici su retko preuzimali odgovornost, kako navodi Rojters, za "određene operacije".

Zapadne obaveštajne službe tvrde da je Iran povećao svoje prisustvo u Siriji prethodnih godina i ima uporište u većini oblasti koje kontroliše sirijska država, sa nekoliko hiljada članova milicije i paravojnih grupa pod svojom komandom.

profimedia

 

 

Izrael je prethodnih meseci intenzivirao napade na sirijske aerodrome i vazdušne baze kako bi onemogućili isporuku oružja saveznicima u Siriji i Libanu, uključujući i libanski Hezbolah, koji podržava Iran.

 

Komentari (0)

Svet