Fokus

Američki Srednji zapad ponovo okovan ledom: Zatvorene škole, redukovan drumski i vazdušni saobraćaj

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2023

-

21:08

Američki Srednji zapad ponovo okovan ledom: Zatvorene škole, redukovan drumski i vazdušni saobraćaj
Tanjug/AP/Erin Woodiel /The Argus Leader - Copyright Tanjug/AP/Erin Woodiel /The Argus Leader

veličina teksta

Aa Aa

Velika zimska oluja danas je pogodila američki gornji Srednji zapad jakim vetrovima i snegom, što je dovelo do zatvaranja stotina škola i velikih problema u vazdušnom i drumskom saobraćaju.

Za više od 50 miliona Amerikanaca jutros je objavljeno zimsko vremensko upozorenje, dok se oluja kretala širom zapadnog i severnog dela SAD i potom ka istoku, preneo je Rojters.

Tanjug/AP/Erin Woodiel /The Argus Leader

 

Na nekim mestima se i sutra tokom dana očekuje do 60 centimetara snega i vetra brzine do 97 kilometara na sat, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Oluja je takođe pogodila Kaliforniju i donela mešavinu snega i susnežice na istoku, uključujući Novu Englesku, gde su prognostičari upozorili vozače da se čuvaju klizavih puteva.

Tanjug/AP/Erin Woodiel /The Argus Leader

 

Putevi prekriveni snegom učinili su putovanje rizičnim na gornjem Srednjem zapadu, a ledom prekriveni dalekovodi i drveće, koji padaju, mogli bi da dovedu do nestanka struje kasno danas i sutra, dok će putovanje biti gotovo nemoguće, saopšteno je iz Centra za predviđanje vremena meteorološke službe u Koledž parku.

Stručnjaci kažu da su sve veća učestalost i intenzitet takvih oluja, ispresecanih ekstremnim vrućinama i sušnim periodima, posledica klimatskih promena.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet