Fokus

Misteriozno trovanje u Iranu: Bolnice se pune učenicama koje imaju respiratorne tegobe

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2023

-

23:45

Misteriozno trovanje u Iranu: Bolnice se pune učenicama koje imaju respiratorne tegobe
Misteriozno trovanje u Iranu: Bolnice se pune učenicama koje imaju respiratorne tegobe - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više desetina učenica primljeno je u bolnicu zbog misterioznog trovanja, u poslednjem u nizu sumnjivih napada u Iranu, javili su danas iranski mediji.

Više stotina učenica se u poslednja tri meseca prijavilo zbog respiratornih tegoba, uglavnom u gradu Kom južno od Teherana, prenosi Gardijan.

Zvaničnik iranske vlade potvrdio je u nedelju da se sumnja da je reč o namernim napadima i pokušajima da se nametne zatvaranje škola za devojčice.

U izveštaju novinske agencije Tasim se navodi da je 35 učenica do sada prebačeno u bolnicu, što je zajedno sa slučajevima prijavljenim u još najmanje dva grada sve zajedno više stotina slučajeva trovanja u periodu od novembra prošle godine.

"Jedan broj učenica je otrovan i u školi za devojke Kajam u mestu Pardis u provinciji Teheran", prenela je novinska agencija Tasnim.

U nedelju su učenice ženske škole u ​​Borujerdu hitno prebačene u bolnicu nakon sličnog incidenta, četvrtog u tom gradu na zapadu Irana u poslednjih nedelju dana.

Iranski parlament održao je danas sednicu na kojoj se razgovaralo o sumnjivim napadima u prisustvu ministra zdravstva Irana Bahrama Ejnolahija, prenela je zvanična novinska agencija IRNA.

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

01.03.2023 10:38

Нови ковид из неке америчке војне био-лабораторије.

Svet