Fokus

Grosi: U toku važni razgovori IAEA sa Iranom, velika očekivanja

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2023

-

11:26

Grosi: U toku važni razgovori IAEA sa Iranom, velika očekivanja
Rafael Grosi - Copyright Tanjug/AP/Markus Schreiber

veličina teksta

Aa Aa

Šef Međunarodne agencije za nuklearnu energiju UN (IAEA) Rafael Grosi izjavio je danas da su u toku razgovori sa iranskim vlastima o dva važna pitanja uključujući ona iz sfere nauke i potvrdio da postoje "velika očekivanja" u vezi sa razgovorima.

Grosi je u petak počeo sastanke sa iranskim zvaničnicima u pokušaju da obezbedi njihovu saradnju sa IAEA u analizi tragova uranijuma pronađenih na neprijavljenim lokacijama na kojima se vrši obogaćivanje uranijuma do nivoa potrebnog za izradu nuklearnog oružja, prenosi Rojters.

"Sve u svemu, postoje dva značajna domena o kojima se vode razgovori. U našem združenom timu imamo velika očekivanja da će se razjasniti sva nejasna pitanja o iranskom nuklearnom programu", rekao je Grosi u Teheranu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Mohamedom Eslamije, direktorom Agencije za atomsku energiju Irana.

Drugi set pitanja, koji je takođe veoma važan, odnosi se na naučno-tehničku saradnju sa Iranom, predočio je Grosi i potvrdio da se razgovori odvijaju u "atmosferi rada, iskrenosti i saradnje".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet