Fokus

Azerbejdžan optužio jermenske snage za otvaranje vatre, Jerevan demantovao

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2023

-

12:25

Azerbejdžan optužio jermenske snage za otvaranje vatre, Jerevan demantovao
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su jermenske snage danas i juče otvorile vatru na položaje azerbejdžanskih oružanih snaga na granici sa Jermenijom i u Nagorno-Karabahu, koje su odgovorile istom merom.

U saopštenju se navodi da su jermenske snage stacionirane u oblasti Basarkecer i u oblasti Čambarak 19 puta otvarale vatru na položaje azerbejdžanske vojske u okruzima Daškasan, Kalbadžar i Gadabaj. 

"Pripadnici ilegalnih oružanih grupa Jermenije na teritoriji Azerbejdžana, gde je privremeno raspoređen ruski mirovni kontingent, gađali su položaje azerbejdžanske vojske u pravcu grada Šuše", navodi se u saopštenju.

Jermenija je odbacila optužbe Azerbejdžana kao neistinite, preneo je Tas.

"Saopštenje Ministarstva odbrane Azerbejdžana da su 5. marta i u ranim satima 6. marta jermenske snage navodno otvorile vatru na položaje Azerbejdžana na jermensko-azerbejdžanskoj granici je dezinformacija", saopštila je danas pres-služba Ministarstva odbrane Jermenije. 

Vojne snage Jermenije i Azerbejdžana bore se u graničnom sukobu od 12. maja 2021. godine. Nagorno-Karabah je sporna teritorija, jer je pripala Azerbejdžanu posle raspada bivšeg Sovjetskog Saveza, a naseljena je uglavnom Jermenima.

Komentari (0)

Svet