Fokus

Dvoje otetih Amerikanaca vraćeni iz Meksika u SAD

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2023

-

15:14

Dvoje otetih Amerikanaca vraćeni iz Meksika u SAD
Dvoje otetih Amerikanaca vraćeni iz Meksika u SAD - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Dvoje preživelih Amerikanaca koja su oteti u petak u Matamorosu, u Meksiku, vraćeni su u SAD i nalaze se u bolnici, prenosi britanski javni servis BBC.

Njihovih dva prijatelja, koji su takođe bili kidnapovani, ubijeni su tokom incidenta i u vezi s tim je uhapšen muškarac, identifikovan samo kao Hoze "N" (24), iz Tamaulipasa.

Latavija Vašington Mekgi, jedna od dvoje vraćenih u SAD, trenutno je na bolničkom oporavku, ali nije povređena. S druge strane, Erik Vilijams koji je u bolnici u Teksasu moraće na operaciju zbog tri rane na nozi koje je dobio od vatrenog oružja, rekla je njegova supruga za CNN.

Vest da je Erik živ donela je smirenje supruzi Mišel Vilijams i njihovom sinu. "Srce mi se slama zbog članova dve porodice koji ne mogu da kažu isto", rekla je ona, misleći pritom na dvoje Amerikanaca koji su ubijeni.

Šahid Vudard i Zindel Braun ubijeni su kada je neidentifikovani napadač otvorio vatru na grupu od četiri državljanina SAD u belom kombiju 3. marta, dok su se vozili kroz Matamoros, grad od 500.000 stanovnika. 

Matamoros se nalazi na severu Meksika, na reci Rio Grande, na granici sa SAD, nasuprot teksaškom gradu Braunsvilu.

Meksikanka (33), za koju se veruje da je bila slučajni prolaznik nedaleko od pucnjave, ubijena je prilikom otmice. Četvoro Amerikanaca krenulo je iz Južne Karoline za Meksiko, gde je Mekgi imala zakazan kozmetički zahvat uklanjanja sala sa stomaka.

Komentari (0)

Svet